Pojken i randig pyjamas





Om Pojken i randig pyjamas:

Under andra världskriget tvingas åttaårige Bruno att flytta från vännerna och tryggheten i Berlin till "landet", där hans far är befälhavare över ett koncentrationsläger. Detta håller familjen dock hemligt för Bruno, som på egen hand upptäcker sina nya omgivningar. Här lär han känna Shmuel, en jämngammal judisk pojke som är fånge på lägret, och en vänskap uppstår mellan pojkarna.

Jag har alltid farcinerats av filmer från andra världskriget. Vare sig det är en hemsk krigsfilm eller en gripande kärleksfilm. Just för att det är så hemskt men samtidigt så intressant. Och, för att det ligger oss så nära i tiden. Av alla dessa filmer jag sett tidigre, så har man alltid fått sett judarnas perspektiv. Hur de levde och behandlades. Men den här var precis tvärtom. Jag har alltid funderat på hur tyska barn växte upp under denna tid. Barn som tillhörde Hitlers soldater. Vad visste dem egentligen om kriget och vad som hände med dessa "människor/fiender" i randig pyjamas som slavar åt dem...

Ladda ner den!

Kommentarer
Postat av: helena

jahaaa, är det den! lyssnade på den på band i skolan förut, den är bra, måste se filmen :)

2009-02-17 @ 19:44:17
Postat av: fnajs

Jasså, på band? vad konstigt! Ja det borde du! den var rätt kort, men inte alls sådär hemsk och brutal som alla andra liknande filmer. den var speciell!

2009-02-18 @ 00:33:56
URL: http://mittlivibild.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback